nieuws

Meer vrouwen naar Midden Oosten

Personeelsmanagement

Meer vrouwen naar Midden Oosten

Nederland stelt in de Arabische wereld steeds meer vrouwen aan als diplomaat. Buitenlandse Zaken lijkt zo een inhaalslag te maken.

Dat schrijft de Volkskrant. Eind augustus treedt Willemijn van Haaften aan als vijfde ambassadeur in de regio. Het aantal vrouwelijke ambassadeurs in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is dan bijna 30 procent. De nieuw benoemde directeur van de directie Midden-Oosten en Noord-Afrika is ook een vrouw, namelijk Birgitta Tazelaar.

Het aandeel vrouwen in de top steeg in 2013 van gemiddeld 19,7 naar 20,1 procent. Er is dus zeker ruimte voor verbetering om de vrouwenquota te halen, zo blijkt uit recent onderzoek het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De benoemingen van vrouwen in Arabische wereld moeten volgens secretaris-generaal Renée Jones-Bos van Buitenlandse Zaken niet worden gezien als een politiek statement. Ambassadeurs worden benoemd op basis van talenkennis, eerdere ervaring en diplomatieke kwaliteiten. (MediaWatch)

TIP: Hoe bereik je binnen de organisatie een cultuurverandering om meer vrouwen naar de top te krijgen? Lees meer op PW De Gids Vakbase

Reageer op dit artikel