nieuws

5 sleutels naar werkgeluk

Personeelsmanagement

5 sleutels naar werkgeluk

Vijf werkzaken bepalen het werkgeluk van uw medewerkers. Welke zijn dat?

Wat bepaalt dat mensen gelukkig zijn op de werkvloer? Nieuw onderzoek van Happiness Works laat zien welke factoren de geluksbeleving positief beïnvloeden. De uitkomst van Nederlandse Geluk en Werk Index wordt gebruikt als het referentiepunt voor het meten van geluk op de werkvloer.

In de enquête, gehouden onder een representatieve steekproef van de Nederlandse beroepsbevolking, ondervroeg de organisatie deelnemers op een viertal gebieden: persoonlijke capaciteiten, organisatorisch systeem, functioneren op het werk en beleving van het werk. Er zijn vijf factoren die het werkgeluk uiterst positief beïnvloeden:

  1. Mensen helpen hun beste eigenschappen te benutten
  2. Het creëren van voldoende uitdaging
  3. Het gevoel hebben zinvol werk te doen
  4. Het onderhouden van goede onderlinge relaties
  5. Eerlijke behandeling

Nic Marks, directeur van Happiness Work: ‘Van Nederlanders is al bekend dat het een gelukkig volkje is. Met deze studie hebben we specifiek ingezoomd op het werkgeluk.’

De resultaten laten zien dat geluk op de werkplek niet gemeten wordt in euro’s, maar in een gevoel van autonomie, goed aangestuurde teams en een gevoel van voldoening en en respect. Deze factoren zijn zonder grote investeringen goed te beïnvloeden.

Lees meer over werkgeluk:

Zo leidt mindfullness tot betere inzetbaarheid
De 8 geheimen van goed werkgeverschap 

 

 

 

Reageer op dit artikel