nieuws

App voor duurzame inzetbaarheid in de maak

Personeelsmanagement

App voor duurzame inzetbaarheid in de maak

Het kan heel simpel zijn. Een nieuwe app voor duurzame inzetbaarheid vraagt medewerkers dagelijks: ‘Hoe was je dag?’

Een nieuwe app voor duurzame inzetbaarheid moet medewerkers zelf stimuleren om te werken aan hun vitaliteit. Allemaal gebaseerd op een simpele vraag: ‘Hoe was je dag vandaag?’ Een pilotversie van de app wordt momenteel getest door werkgeversvereniging AWVN.

Eerste app vanuit perspectief werknemer

Dat schrijft AWVN in het blad Werkgeven. Volgens de werkgeversclub is de app Tiptrack de eerste serieuze poging om het vraagstuk van duurzame inzetbaarheid te benaderen vanuit de werknemer. Door antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe was jouw werkdag’, krijgt de werknemer inzicht in wat er goed gaat en wat er beter kan, hoe hij of zij problemen kan aanpakken, zich verder kan ontwikkelen of een volgende stap in de loopbaan kan zetten. Ook biedt de app toegang tot een uitgebreide vacaturebank.

Maar durft een werknemer toe te geven dat hij een rotdag had op een app die door zijn werkgever ter beschikking is gesteld? Of dat hij wel te porren is voor een andere baan? Volgens AWVN hoeft de werknemer geen blad voor de mond te nemen. De privacy van de app voor duurzame inzetbaarheid is goed geregeld, zo belooft de werkgeversvereniging. ‘Niemand, behalve de gebruiker zelf, heeft toegang tot de persoonlijke gegevens.’

Hoe zit het met de privacy van medewerkers?

En: ‘Werkgevers die Tiptrack aan hun personeel beschikbaar stellen en daarvoor betalen, kunnen slechts op een zeer hoog abstractieniveau zien wat groepen medewerkers invullen. Voorbeeld: pas bij een bepaald minimum aantal deelnemers wordt het mogelijk een gemiddelde score te berekenen. Daarmee wordt het onmogelijk scores te herleiden tot een individuele medewerker.’

Ook met de veiligheid zit het wel snor, zo bezweert AWVN. De app draait op beveiligde servers en gegevens worden niet gedeeld met externe partijen. De app is aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Politiek vindt app voor duurzame inzetbaarheid interessant

Medewerkers van tien verschillende bedrijven testen tot het einde van het jaar de pilotversie van Tiptrack. De app kan al rekenen op de belangstelling van de politiek. Op 5 juni schreef minister Asscher (SZW) aan de Tweede Kamer: ‘Voor werknemers is het van belang te weten op welke manier zij kunnen investeren in hun duurzame inzetbaarheid. Daarvoor kunnen zij bijvoorbeeld de app voor duurzame inzetbaarheid Tiptrack van AWVN benutten.’ (Bron: Overehrm.nl)

Meer handige HR-apps:

App: zo versterkt HR de teamgeest
5 apps voor tijdregistratie
5 apps om continu feedback te geven

 

Reageer op dit artikel