nieuws

Dit willen millennials van hun werkgever

Personeelsmanagement

Dit willen millennials van hun werkgever

Wilt u als werkgever aantrekkelijk zijn voor werknemers tussen de 18 en 35 jaar? Dan moet u echt wat meer uit de kast halen dan alleen een goed salaris.

Jonge werknemers, de millennials, vinden het heel belangrijk dat ze zich blijven ontwikkelen. Dit blijkt uit onderzoek van carrièresite Monsterboard onder 4114 werknemers in Europa. Het is oppassen geblazen als de jongeren het idee hebben dat ze uitgeleerd zijn, zo blijkt. Dan ben je ze als werkgever, voordat je het doorhebt, kwijt, waarschuwt Monsterboard.

Millenials zien toekomst zonnig in

Millennials zien de toekomst positief tegemoet. Meer dan 40 procent denkt een succesvolle carrière met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden op te kunnen bouwen. “Carrière maken ziet de jonge professional als: doen wat men leuk vindt en waar men goed in is. Ze voelen zich succesvol als ze tevreden collega’s, leidinggevenden en klanten hebben én tastbare en zichtbare resultaten leveren”, aldus de onderzoekers.

Lees ook: Zo zet HR medewerkers in de leerstand

Ontwikkelen door van baan te veranderen

Vooral zich blijven ontwikkelen vinden young professionals belangrijk. Opvallend is dat 23 procent dit vooral verwacht door vaak van baan te wisselen. “Doorgroeien binnen het bedrijf is leuk als het kan, maar men zoekt gemakkelijk en zonder remmingen naar doorgroei bij een ander bedrijf, zelfs als ze daar wat minder zouden verdienen.”

Millennial heeft voorkeur voor groot bedrijf

Heeft u veel millennials in huis? Let dan goed op, want maar liefst 54 procent van de millennials staat open voor een nieuwe  baan. Uit het onderzoek komt naar voren dat 21 procent momenteel actief solliciteert en dat 33 procent verwacht hier binnenkort mee te starten. De jonge professional kiest bij voorkeur een baan bij een groot, bekend bedrijf. “De perceptie leeft, dat ze daar het meeste kunnen leren”, aldus Monsterboard. Naast ontwikkelingsmogelijkheden vinden millennials flexibele werktijden en een goede privé-werkbalans belangrijk.

Lees ook: Zo wordt u onweerstaanbaar voor jongeren: 3 tips

“De Nederlandse beroepsbevolking bestaat binnen korte tijd voor een groot deel uit millennials, deze generatie wordt dan ook steeds belangrijker op de arbeidsmarkt. Om dit talent aan te trekken doe je er goed aan om je te verdiepen in wat zij nodig hebben en belangrijk vinden. Bijvoorbeeld door aandacht te geven aan hun ontwikkelingsbehoeften en mentoren aan te stellen voor begeleiding tijdens hun carrière”, zo raadt Gian Zandonà, managing director van Monsterboard, aan.

Millennials regelmatig onzeker

Er is volgens Monsterboard een “stigma dat millennials erg zelfverzekerd zijn en een houding hebben alsof ze alles al weten”. Uit het onderzoek blijkt echter dat dit in de praktijk wel meevalt. “Enerzijds zien we dat ze hoge verwachtingen hebben van hun werkgever, maar aan de andere kant is 70 procent van de millennials regelmatig onzeker over hun vaardigheden op de werkvloer. Bijvoorbeeld om een idee te lanceren of voor een groep te spreken. 74 procent geeft dan ook aan dat ze graag iemand zouden hebben die hen ondersteunt in hun carrière, zoals een mentor.

Tip! Wilt u weten hoe u het beste uit uw (jonge) medewerkers haalt? Meld u nu aan voor het congres Talent & Performance Management op 11 oktober in Breukelen. 

 

Reageer op dit artikel