nieuws

Kerstwens: een vast contract en waardering

Personeelsmanagement

Kerstwens: een vast contract en waardering

Een vast contract of waardering van de werkgever. Als flexwerkers de keuze zouden hebben, zijn dit onder meer de zaken die ze graag bij wijze van kerstpakket zouden ontvangen.

Dit blijkt uit een rondgang van hr-specialist Tentoo onder meer dan honderd flexwerkers.

Waardering tonen

De kersttijd is voor veel bedrijven een kans om hun waardering te laten blijken aan hun werknemers, flexwerkers en opdrachtnemers in de vorm van een geschenk. Het is elk jaar weer afwachten wat er in dat kerstpakket zit en of er überhaupt wel een kerstpakket komt.

Lees ook hoe 13 procent van de werknemers in vaste dienst nog afwacht of ze dit jaar überhaupt verrast gaan worden.

Vast contract als wens

Sommige flexwerkers blijken wel heel specifieke wensen te hebben. Zo gaf één aan een minuut gratis winkelen in een bouwmarkt te willen, een ander wilde graag een geheel verzorgde reis voor twee personen naar een warm land.

Er waren bovendien flexwerkers die aangaven het liefst een vast contract te willen of simpelweg waardering van hun werkgever.

Roze regenpak

Waar sommige opdrachtgevers het bij traditionele kerstpakketten houden, zijn andere bedrijven wat creatiever in hun kerstgeschenken. Dit leidt in enkele gevallen tot de meest bizarre giften, zoals roze regenpak en een vlinderdas van Rudolph the rednosed reindeer.

Top 10 meest spraakmakende kerstcadeaus

  1. Boodschappenkarretje voor bejaarden
  2. Gerookte paling in een kartonnen koker
  3. Een vlinderdas van ‘Rudolph the rednosed reindeer’
  4. Demontabele schroevendraaierset
  5. Toeristische wegenatlas Nederland
  6. Blik pepers
  7. Kaartjes voor een concert van Guus Meeuwis
  8. Roze regenpak
  9. Foto gemaakt door een collega
  10. Chocoladeletter

Vakantie en iPhone cadeau

Er werden niet alleen heel bizarre kerstcadeaus geschonken, maar ook heel extravagante. Zo kregen drie mensen een vakantie, iemand een iPhone en ook ontving een ander ooit – lang geleden – 400 gulden. Volgens de betreffende flexwerker was dit toentertijd ‘meer dan het maandloon van een stagiaire’.

Reageer op dit artikel