nieuws

De beste HR-consultancybureaus van 2016

Personeelsmanagement

De beste HR-consultancybureaus van 2016

Deloitte Human Capital Advisory Services, Yacht en Randstad HR Solutions zijn volgens Nederlandse managers de beste HR-adviseurs van Nederland.

Zakenblad MT vroeg 620 managers welke bedrijven zij zouden aanbevelen. De MT 100 die hieruit voortkomt, beslaat meer dan twintig categorieën, waaronder zakelijk dienstverleners en adviesbureaus.

HR-adviesbureaus

Een van de bedrijfscategorieën is HR-advies. Deze lijst wordt in de editie van 2016 aangevoerd door de HR- en change management-praktijk van Deloitte en Yacht. De adviestak van Deloitte heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt: in vijf jaar tijd verdrievoudigde de praktijk in zowel omzet als in het personeelsbestand, naar een totaal van ongeveer 130 consultants.

Verandermanagement en HR-transformatie

Deloitte Human Capital Advisory Services richt zich onder meer op organisatieontwerp, verandermanagement, HR-transformatie, beloning, learning & development en human capital analytics.

Tip! Lees op PW de Gids ook over het grootste taboe in verandertrajecten.

Ze werken hierbij nauw samen met de overige service lines binnen Deloitte. Ardie van Berkel, partner bij Deloitte en verantwoordelijk voor Human Capital: “Dat leidt ertoe dat we in multidisciplinaire teams de best mogelijke oplossingen kunnen bieden. Zeker bij organisaties die grote transformaties doormaken, is onze toegevoegde waarde, met alle expertise in huis, buitengewoon groot.”

Interim management

Deloitte deelt zijn eerste plek dus met Yacht, een tak van Randstad die zich voornamelijk richt op interim management en tijdelijke opdrachten. Afgelopen maand nog voegde Yacht de activiteiten van BMC, detacheerder voor de publieke sector, toe aan haar portfolio. Op de derde plek volgt Randstad HR Solutions. Deze praktijk begeleidt mensen van werk naar werk door middel van re-integratiediensten, outplacement en coaching.

Op de vierde plek staat koploper van 2015 Berenschot HRM, en de top vijf wordt gecompleteerd door de human capital consultancypraktijk van Capgemini Consulting en Brunel, een detacheringsbureau gespecialiseerd in projectmanagement en consultancydiensten.

Top 10

De zevende plaats is dit jaar voor Driessen HRM, specialist in advies, ondersteuning en software op HRM-gebied. Vervolgens delen vijf partijen de achtste plek:

  • ADP, een salarisverwerker en daarnaast HR en HCM-dienstverlener,
  • zakelijke dienstverlener EIFFEL,
  • de HR-praktijk van EY Advisory,
  • internationaal werving- en selectie- en recruitmentbureau Mercuri Urval,
  • en organisatieadviesbureau Twynstra Gudde.

Bron: Consultancy.nl

 

Reageer op dit artikel