nieuws

Vrouwen ervaren minder kansen op werk

Personeelsmanagement

Vrouwen ervaren minder kansen op werk

Het is vandaag 8 maart en dus Internationale Vrouwendag. Hoe vinden vrouwen wereldwijd zelf dat het is gesteld met hun positie op de werkvloer?

Uit de Employee Engagement Index, een grootschalig internationaal onderzoek van Effectory uitgevoerd in 54 landen, blijkt dat vrouwen nog geen 100 procent gelijkwaardige positie ervaren.

Eerlijke bepaling salaris

Uit het onderzoek blijkt dat evenveel mannen als vrouwen bevlogen en betrokken zijn in hun werk (29%). Toch ervaren vrouwen minder kansen en mogelijkheden om zich professioneel te ontwikkelen dan hun mannelijke collega’s. 52 procent van de vrouwen is hier tevreden over, ten opzichte van 55 procent van de mannen. Vrouwen hebben ook minder vaak het gevoel dat hun salaris eerlijk bepaald wordt, 45 procent is hier tevreden over, ten opzichte van 48 procent van de mannen.

Aanspreken op gedrag

Opvallend is dat ook uit het onderzoek naar voren komt dat mannen het makkelijker vinden om collega’s aan te spreken op hun gedrag. 69 procent van de mannen zegt hiertoe in staat te zijn, ten opzichte van 64 procent van de vrouwen. “We zien dit ook in onze onderzoeken terug komen, dat mannen iets directer zijn dan vrouwen”, zegt Guido Heezen, directeur en oprichter van Effectory. “Ze zeggen eerder wat ze dwars zit en komen meer voor zichzelf op, waar vrouwen zich vaak iets bescheidener opstellen. De beste dynamiek binnen organisaties zien we ontstaan wanneer er een mix is van mannen en vrouwen. Dan krijg je een gezonde cultuur van waardering en van directe feedback. Dit werkt heel goed voor vrijwel elke organisatie.”

Lees over de inclusieve arbeidsmarkt en de rol die HR daarbij kan spelen in het boek Omdat het kan – HRM-handvatten voor een inclusieve arbeidsmarkt

Reageer op dit artikel