nieuws

Zitten verantwoordelijk voor 7 procent vroegtijdige sterfgevallen

Personeelsmanagement

Zitten verantwoordelijk voor 7 procent vroegtijdige sterfgevallen

Nederlanders zitten erg veel, ook in vergelijking met andere Europeanen. Veel zitten levert allerlei gezondheidsproblemen op en kan zelfs leiden tot vroegtijdige sterfte. Het is dus belangrijk om vaker van die bureaustoel te komen en te bewegen.

Volgens Australisch onderzoek onder ruim 200.000 volwassenen van 45 jaar en ouder is zitten verantwoordelijk voor 7 procent van de vroegtijdige sterfgevallen. Een op de 14 kantoorwerkers loopt dus een verhoogd risico op vroegtijdige sterfte.

Volgens een artikel op allesoversport.nl zitten Nederlanders het meest van alle Europeanen: 45,6 procent van de Nederlanders ouder dan 15 jaar zit gemiddeld zeven uur of meer per dag. Voor Duitsers en Belgen is dit nog geen 6 uur per dag. Nederlanders zitten bovendien ook nog eens 85 procent van hun vrije tijd.

Nederlandse werknemers moeten dus veel meer gaan bewegen. Vergader en telefoneer staand. Neem regelmatig pauzes, ga lunchwandelen of neem een kantoorhond. Er zijn heel veel manieren om meer te bewegen. En dat voorkomt niet alleen voortijdige sterfte, maar zorgt er ook nog eens voor dat je productiever én creatiever bent, zoals uit onderstaande infographic blijkt.

Reageer op dit artikel