nieuws

Baas vindt demotie terecht bij ongezonde leefstijl

Personeelsmanagement

Baas vindt demotie terecht bij ongezonde leefstijl

Bijna de helft (47%) van de werkgevers vindt het terecht om een werknemer met een ongezonde leefstijl een lagere functie aan te bieden. Maar minder dan de helft van de werkgevers weet wat hij zelf doet op het gebied van gezondheidsinterventies.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van verzekeraar CZ naar gezondheidsrisico’s en gezondheidsinterventies. Aan het onderzoek namen 621 werkgevers en 1796 werknemers deel. Werknemers waarderen het niet als de baas gezond gedrag eist of consequenties verbindt aan een ongezonde leefstijl. Waar 37 procent van de werkgevers het terecht vindt om het loon te bevriezen van werknemers die ongezond leven, zouden de werknemers op hun beurt graag tijd en geld van hun werkgever krijgen om aan hun vitaliteit te werken.

Gesprek over gezondheidsrisico’s

Ruim 81 procent van de werkgevers vindt het makkelijk om een gesprek over gezondheidsrisico’s te voeren, tegen 56 procent van de werknemers. De aard van het gezondheidsrisico speelt daarbij een rol: gehoorbeschadiging, mantelzorg,chronische aandoeningen en fysieke arbeidsbelasting blijken onderwerpen die voor werkgevers eenvoudiger te bespreken zijn dan leefstijl, slaapstoornissen en werk-privébalans. Werknemers vinden vooral het praten over leefstijl en slaapstoornissen lastig.

Gezondheidsinterventies

Wanneer gezondheidsinterventies worden ingezet, kiest slechts 15 procent van de grootzakelijke werkgevers en 9 procent van de mkb-werkgevers voor bewezen effectiviteit . Twee op de drie werkgevers hebben geen idee hoeveel interventies hun bedrijf het afgelopen jaar heeft ingezet. Zes op de tien interventies zijn geïnitieerd door medewerkers zelf. Slechts een derde van de ingezette interventies heeft primair een preventief doel.

Kosten van interventies

Vier op de tien werkgevers zeggen volledig inzicht te hebben in de kosten van gezondheidsinterventies die het bedrijf laat uitvoeren. Budgetbeheer is grotendeels voorbehouden aan HR en de directie. Werkgevers vertrouwen leidinggevenden (11%) en werknemers (2%) nauwelijks financiële verantwoordelijkheid toe. Slechts twee op de tien werkgevers hebben een apart budget voor gezondheidsinterventies. Bij grootzakelijke werkgevers is dit drie op de tien. Van grootzakelijke werkgevers weet 30 procent niet of het interventiebudget de afgelopen jaren is veranderd.

 

Het woord demotie roept bij veel mensen negatieve emoties op. Het biedt echter ook kansen en mogelijkheden die demotie voor zowel individuele medewerkers als organisaties. Lees meer in het boek Demotie

Reageer op dit artikel