nieuws

Experius kampioen talentontwikkeling

Personeelsmanagement

E-commercebedrijf Experius is als beste uit de bus gekomen in het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling 2019. Evelien Veenman, de Chief Happiness Officer van het bedrijf kreeg dinsdag de bijbehorende award uitgereikt op het Congres Talent & Performance.

Experius kampioen talentontwikkeling

Experius is nummer één in het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling, gevolgd door  ICT-bedrijf Kabisa en Achmea als nummer drie. Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat Experius onder meer gewonnen heeft omdat het een Chief Hapiness Officer in dienst heeft, een Happy Index heeft (die werknemers zelf samenstellen) en dat medewerkers zelfsturend er zijn.

Het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling bestaat bijna twintig jaar. Het wordt uitgevoerd door SatisAction in samenwerking met PW. Dit jaar zijn 31 bedrijven onderzocht op het thema ‘goed werkgeverschap’. “Hierbij is specifiek gekeken in hoeverre de betreffende bedrijven een goede voedingsbodem bieden voor de talentontwikkeling van hun medewerkers”, zegt Mirjam Baars van SatisAction. Baars is gepromoveerd op talentontwikkeling en heeft verschillende boeken op dit terrein gepubliceerd.

Toekomst van werk

Het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling raakt een actueel thema. Recent heeft het World Economic Forum onderzoek gedaan waarin zij in kaart hebben gebracht hoe de toekomst van werk er de komende vier  jaar uit zal gaan zien. Uit dit rapport komt naar voren dat werkgevers de indruk hebben van 54 procent van hun personeelsbestand door digitalisering intensief bij-, her-, of omgeschoold moet worden.

Complex werk

“Werkgevers denken dat ontwikkelingen zoals artificiële intelligentie, robotisering en het ‘internet of things’ een grote impact gaan hebben op het werk van medewerkers”, zegt Baars. “Routinematige taken worden geautomatiseerd. Ook meer complexe taken worden steeds meer geautomatiseerd.”

Video: de reactie van Evelien Veenman van Experius op het winnen van de ‘talentward’

 

Google Jobs

De uitreiking vond plaats tijdens het Congres Talent & Performance, waar professor Wim de Ridder aftrapte met een waarschuwing. Door robotisering staan er volgens hem veel banen op de tocht. “Over tien jaar is half Nederland ongeschikt voor zijn werk”, haalde de futuroloog NRC aan.

De Ridder wees ook op grote spelers in de markt, zoals Amazon en Google, die in branchevreemde sectoren beloven veel goedkoper werk te leveren. “Amazon zegt in de gezondheidszorg dertig procent onder de huidige prijs te kunnen leveren.”

Google Jobs, dat zijn entree binnenkort in Nederland maakt, is volgens de Ridder mogelijk een nieuwkomer die hard gaat groeien. Potentieel kan Google Jobs, door zijn enorme informatievoorsprong, een groot deel van de vacaturemarkt overnemen. De Ridder: ‘Het kan zelfs zo zijn dat je straks niet eens weet dat je op een bepaalde baan hebt gesolliciteerd, dat heeft Google voor je gedaan, en dat je bericht krijgt dat bent aangenomen.”

Purpose

Hoe kunnen organisaties mensen in de gelegenheid stellen om te groeien en te bloeien en betekenisvol zijn in de toekomst op de arbeidsmarkt. En daarbij de menselijke maat vasthouden? Daarover sprak hoogleraar Lidewey van der Sluis, specialist op het gebied van talentontwikkeling. Belangrijkste brandstof voor werknemers is volgens haar ‘purpose’, dat mensen hun werk als zinvol beschouwen.

Lees ook: ING traint medewerkers in werken vanuit ‘purpose’

Van der Sluis gaf een sprekend voorbeeld van hoe het níet moet: “De beste boekhouder wordt op een groot accountantskantoor de leidinggevende, maar daar hij heeft geen kaas van gegeten. Dat is dus slecht talentmanagement, want dat gaat erover of je iemand waardevoller kan laten worden binnen een organisatie.”

Prikkelend

Bas Kodden, auteur van het boek ‘Word een held’ verzorgde een prikkelende key note, waarbij hij de zaal de vraag stelde welke eigenschappen de belangrijkste zijn bij de selectie van nieuwe werknemers. ‘Zelfeffectiviteit’ zou volgens Kodden nummer éen moeten staan. “Als je een negen kunt compenseren met een drie, of een drie met een negen dan moet je je diploma kunnen halen.” Helaas wordt volgens Kodden juist vaak geselecteerd op zelfvertrouwen. “Maar veel te veel mensen hebben veel te veel zelfvertrouwen.”

Lees ook: Bas Kodden: ‘Waarde van diploma’s zwaar overdreven’

Op de hoogte blijven van opleidingen en congressen van de PW. Academy? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief .

 

 

 

Reageer op dit artikel