artikel

Jong talent: Esmee Zijp

Persoonlijke ontwikkeling

Jonge HR-professionals aan het begin van hun loopbaan. Ze vertellen over hun werk, ambities en de trends die zij zien op HR-gebied. Dit keer Esmee Zijp (30), werkzaam bij Viisi Hypotheekadvies.

Jong talent: Esmee Zijp

Mijn werk
Ik heb veel verschillende rollen. Het grootste gedeelte van mijn tijd vervul ik rollen in onze People First-cirkel. Ons motto is dat iedere collega happy is. Wij steken veel tijd in het creëren van een werkplek waarin iedereen zich optimaal kan ontwikkelen, de onboarding van nieuwe collega’s en in het optimaliseren van ons sollicitatieproces. Een aantal weken geleden heb ik een cursus afgerond waarmee ik collega’s mag coachen op basis van de StrengthsFinder van Gallup. Ik heb onwijs veel zin om mijn collega’s te helpen hun talenten te ontdekken en op de juiste manier in te zetten.

Esmee Zijp

Leeftijd: 30
Opleiding: MBO Administrateur
Functie: Mijn verschillende rollen
Organisatie: Viisi Hypotheekadvies

Over vijf jaar
Ik heb niet een echt “5-jarenplan”, ik sta juist open voor verandering. Ik ben gestart als administratief medewerker en binnen traditioneel georganiseerd bedrijf zou mijn carrièrepad logischerwijs richting de boekhouding en controlling zijn gegaan. Omdat we bij Viisi met rollen werken in plaats van functies, heb ik de mogelijkheid genomen een andere kant op te ontwikkelen, richting de mens in de organisatie. Dit bleken thema’s die mij veel beter liggen.

Als ik zie hoe enthousiast collega’s reageren op de feedback die ik hen geef, zou het kunnen, dat als Viisi in dit tempo doorgroeit, ik trainingen zou kunnen organiseren op basis van talenten.

De belangrijkste HR-trend
In mijn ogen is de belangrijkste HR-trend dat er steeds meer bedrijven functies afschaffen en deze ‘opknippen’ in meerdere, verwisselbare rollen, zodat deze door verschillende personen vervuld kunnen worden. Binnen Viisi werken wij sinds 2016 met Holacracy. Iedere collega heeft hier een unieke set met rollen die past bij zijn/haar unieke kwaliteiten. Iedereen mag rollen uitproberen en rollen loslaten die niet goed passen. Deze flexibele manier van rollen wisselen, zorgt er voor dat iedereen hier zelf achter het stuur zit van zijn of haar eigen ontwikkeling.

Ik had nooit kunnen bedenken dat ik in de zes jaar die ik hier nu werk zulke enorme stappen zou maken

Mijn grootste verbazing tot nu toe
De kansen die ik binnen Viisi heb gekregen. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik in de zes jaar die ik hier nu werk zulke enorme stappen zou maken, zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Natuurlijk ging dit gepaard met vallen en opstaan, fouten maken en van deze fouten leren. Als je het gevoel van vertrouwen krijgt vanuit het team, dan kun je makkelijker omgaan met tegenslagen en kun je jezelf in een vertrouwelijke omgeving snel ontwikkelen.

Dit zou ik graag beter kunnen
Ik ben best kritisch op mezelf en het is voor mij dan ook makkelijk om dingen te zien die ik graag nog beter zou kunnen doen. Het is veel makkelijker dan dingen noemen waar je wel goed in bent. Maar waar ik steeds meer van overtuigd raak, is dat je juist de dingen waar je al goed in bent, moet verbeteren. In plaats van te focussen op de dingen waar je minder goed in bent. Met dit in het achterhoofd, kijken wij bij Viisi dan ook steeds naar de beste verdeling van rollen. Uiteindelijk krijg je toch vaak de meeste energie en motivatie uit het werk waar je goed in bent en talent voor hebt.

Ben jij een HR-professional onder de 35 jaar en wil je meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar pw@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel