artikel

Jong talent Nienke Hertog: ‘Ik geloof in de kracht van een sterke samenwerking’

Persoonlijke ontwikkeling

Jong talent Nienke Hertog: ‘Ik geloof in de kracht van een sterke samenwerking’

Jonge HR-professionals aan het begin van hun loopbaan. Ze vertellen over hun werk, ambities en de trends die zij zien op HR-gebied. Dit keer Nienke Hertog (23). “In de tijden dat goede werknemers schaars zijn, burn- en bore-outs aan de orde van de dag zijn en talentontwikkeling centraal staat, kan een HR-functionaris het verschil maken voor een organisatie.”

Mijn werk

Ik werk voor een aannemersbedrijf in de Telecominfrastructuur. Hier werken momenteel 75 mensen binnen drie verschillende vestigingen. In de aannemerij is het gebruikelijk om veel te doen met weinig. Iemand aannemen voor Human Resources was dan ook een mijlpaal voor deze organisatie. Aan mij de taak om de toegevoegde waarde hiervan te bewijzen. Ik werk nu twee jaar bij Teletronika en inmiddels is de afdeling Human Resources een feit. Mijn huidige werkzaamheden richten zich op: adviseren, werving & selectie, coaching, verzuimbeleid, communicatie, privacy waarborgen en zorgen dat zaken lopen volgens geldende wet- en regelgeving. Daarnaast vertegenwoordig ik de personeelszaken in het MT.

Nienke Hertog (23)

Opleiding: toegepaste psychologie
Functie: HR-adviseur
Organisatie: Teletronika

Over vijf jaar

Ik heb de ambitie om een langetermijninvestering te doen in een organisatie. Zolang ik binnen Teletronika de ruimte en het vertrouwen krijg om mijn eigen doelstellingen na te streven en geloof in de richting die deze organisatie opgaat, blijf ik hier met plezier werken. Ik geloof in de kracht van een sterke samenwerking en het nastreven van een heldere visie. Over vijf jaar kan het dus goed zijn dat ik nog steeds bij Teletronika werkzaam ben. De organisatie groeit en verandert continu, mijn functie blijft zich ontwikkelen en ik verwacht over vijf jaar weer nieuwe uitdagingen te hebben binnen dit bedrijf of partners van dit bedrijf.
Hiernaast zal ik dan waarschijnlijk werkzaam zijn als zzp’er en diverse opdrachten aannemen op het gebied van training, coaching en advisering.

Lees ook:
HR-trends 2020 (1): Maarten van Beek (ING) over het ecosysteem van vakmensen

De belangrijkste HR-trend

De belangrijkste HR-trend is naar mijn mening de veranderende rol van een HR-functionaris. Kennis en kunde over communicatie, organisatiepsychologie en het verhogen van de werktevredenheid wordt steeds belangrijker. Ook kleinere organisaties zijn steeds meer bereid om hierin te investeren. In de tijden dat goede werknemers schaars zijn, burn- en bore-outs aan de orde van de dag zijn en talentontwikkeling centraal staat, kan een HR-functionaris het verschil maken voor een organisatie.

Mijn grootste verbazing online

Ik verbaas me over de vele onhandige situaties die voortkomen uit verkeerde of een gebrek aan communicatie. Nu is het soms ook lastig in te schatten welke informatie bij wie terecht moet komen, via welke weg en op welke manier. Ik merk dat hier vaak niet bewust over wordt nagedacht en dat er vaak veel misvattingen bestaan over hoe je een boodschap goed kunt overbrengen. Naar mijn mening moeten we hier bewuster mee omgaan en meer over in gesprek gaan. Dit voorkomt veel onbegrip en onduidelijkheid.

Andere jonge talenten

Dit zou ik graag beter kunnen

Ik zou graag meer kennis willen hebben van juridische zaken en de wet- en regelgeving omtrent organisaties. Ik heb toegepaste psychologie gestudeerd. In deze opleiding worden vooral de psychologische aspecten van een organisatie behandeld, maar hierdoor mis ik soms de praktische invulling van bepaalde zaken en heb ik beperkte achtergrondkennis van bepaalde HR-procedures. In de praktijk kan ik dit momenteel goed opvangen met voldoende creativiteit, bijscholing en door intensief aandacht te besteden aan bepaalde vraagstukken.

Reageer op dit artikel