nieuws

Economische crisis levert veel juridische vragen op

Arbeidsrecht

Economische crisis levert veel juridische vragen op

Uit onderzoek van DAS blijkt dat één op de drie Nederlanders een serieus (juridisch) conflict heeft gehad in 2011. Consumenten hebben veel vragen over hun rechten en plichten als werknemer. Ondernemers kampen vooral met problemen met leveranciers, niet betalende klanten en hebben vragen over langlopende contracten zoals voor de huur van hun bedrijfspand.

In 2009, ten tijde van het vorige onderzoek van DAS, had één op de vier Nederlanders een juridisch conflict. Conflicten lijken ook langer te duren. Nederlanders zien het liefst snel een oplossing van het conflict, zelfs als die oplossing niet in het eigen voordeel is. Bijna de helft van de Nederlanders heeft hier slapeloze nachten van.

Naarmate het jaar vordert, blijkt het aantal conflicten over werk toe te nemen. In juli was dat nog 21procent en in november 27procent. In vergelijking tot 2010 is het aantal vragen over werk in 2011 met 6,8 procent gestegen. DAS verwacht dat het aantal conflicten in 2012 gezien de economische situatie verder toeneemt.

Om daarbij een handreiking te doen, zet de juridisch dienstverlener voor één keer de telefoonlijnen gratis open. Tussen 10:00 en 13:30 uur mogen zowel ondernemers als particulieren bellen naar DAS en een juridische vraag stellen op nummer 0800-2405060.

Reageer op dit artikel