nieuws

FNV: Uitbreiding tijdelijke contracten onaanvaardbaar

Arbeidsrecht

FNV: Uitbreiding tijdelijke contracten onaanvaardbaar

Minister Kamp ligt op ramkoers met de FNV als hij zijn voorstel doorzet om de ketenbepaling voor tijdelijke arbeidscontracten in de flexwet te verruimen. Dat stelt de vakcentrale in reactie op het voorstel om langjarige tijdelijke contracten toe te staan.

De FNV is tegen een versoepeling van de Flexwet om het mogelijk te maken om na een tijdelijk contract een langdurig tijdelijk contract aan te bieden van bijvoorbeeld zeven of tien jaar. 'Een dergelijke aanpassing is onnodig en ongewenst en een vergaande versoepeling van het arbeids- en ontslagrecht', aldus FNV arbeidsvoorwaarden coördinator Catelene Passchier.

Volgens de FNV is het een probleem voor groeiende groepen werknemers, en vooral jongeren, dat zij zijn aangewezen op opeenvolgende tijdelijke contracten. Ook blijkt volgens de FNV uit onderzoek, dat werkgevers meer investeren in de scholing en opleiding van vaste werknemers, en werknemers met een vast dienstverband ook beter presteren in termen van loyaliteit, productiviteit en innovatiekracht.

De FNV stelt dat de Flexwet en cao-bepalingen werkgevers voldoende ruimte bieden om werknemers tijdelijke corntracten aan te bieden.

Reageer op dit artikel