nieuws

Hoogste schadevergoeding voor burn-out ooit

Arbeidsrecht

Een accountant die arbeidsongeschikt raakte door een burn-out heeft na 11 jaar procederen de hoogste schadevergoeding ooit gekregen. Zijn voormalig werkgever moest de man 370.000 euro betalen.

De rechter stelde de werkgever in 2009 aansprakelijk voor de burn-out die de man opliep, zo meldt de krant de Gelderlander. De accountant werkte 25 jaar lang zo'n 60, soms wel 90 uur per week. In 1998 eindigde hij, toen 52 jaar, in de WAO. Drie jaar van onderhandelingen later kwamen beide partijen overeen tot een schadevergoeding van 370.000 euro. Het bedrag is nu volledig uitbetaald.

Volgens Bureau Beroepsziekten FNV is het de hoogste schadevergoeding voor een burn-out ooit. Volgens directeur Mirjam Schaapman toont het aan dat werkgevers ‘zaken niet zomaar op hun beloop kunnen laten'. Schaapman noemt de schadevergoeding na een jarenlange strijd ‘een mooi resultaat'.

Reageer op dit artikel