nieuws

Bajespersoneel meldt 100 misstanden in een week

Arbeidsrecht

Bajespersoneel meldt 100 misstanden in een week

Werknemers in het gevangeniswezen klagen over gebrekkige begeleiding naar ander werk, willekeurige overplaatsingen en afspraken over sociaal beleid die niet worden nagekomen.

Dat zegt Abvakabo FNV na analyse van de meldingen die zijn binnengekomen over de bezuinigingen bij de justitiële inrichtingen. Volgens de vakbond heeft staatssecretaris Teeven het gevangeniswezen in een onmogelijke positie gebracht. Het sluiten van bijna twintig DJI-instellingen en de daarbij gepaard gaande reorganisaties, ervaart het personeel volgens Abvakabo FNV als chaotisch.

Teeven en de gevangenisdirecties moeten ervoor zorgen dat de reorganisatie in goede banen wordt geleid. Niet alleen op papier, maar ook in de werkelijkheid’, aldus bestuurder Frans Carbo van Abvakabo FNV. Samen met de vakbonden  CNV Publieke Zaak en Juvox heeft Abvakabo een speciaal meldpunt opgericht waar medewerkers hun klachten over de bezuinigingen van 271 miljoen euro kwijt kunnen. Alleen al bij Abvakabo FNV werden in een week tijd meer dan honderd meldingen gedaan.

“De onzekerheid en het gebrek aan perspectief voor de mensen leggen een enorme druk op het gevangeniswezen en tasten de veiligheid aan”, aldus Carbo.

Reageer op dit artikel