nieuws

Ambtenaar geschorst wegens opmerking MH17

Arbeidsrecht

Ambtenaar geschorst wegens opmerking MH17

Gemeente Den Bosch heeft aangifte gedaan tegen een medewerker omdat hij op social media kwetsende opmerkingen zou hebben geplaatst over de vliegramp in Oekraïne.

Een medewerker van de sociale werkplaats plaatste vermoedelijk onder een pseudoniem kwetsende opmerkingen over de slachtoffers van de vliegramp in Oekraine, waarbij 195 Nederlandse passagiers overleden.

De gemeente Den Bosch deed daarop aangifte tegen de medewerker wegens smaad en laster. Volgens de gemeente heeft hij daarmee de goede naam van de gemeente geschaad en het gemeentelijk logo misbruikt.

De zaak kwam aan het rollen toen de opmerkingen van de man maandag de ronde deden op sociale media. De gemeente ontkende in eerste instantie dat ze van een ambtenaar kwamen, maar nader onderzoek heeft ,,sterke aanwijzingen” opgeleverd dat de medewerker van de sociale werkplaats de schrijver is. De man kreeg een schorsing opgelegd als sanctie, aldus de gemeente. (ANP)

Lees ook: Rouw en werken. Een (on)mogelijke combinatie?

 

Reageer op dit artikel