nieuws

Participatiewet: meer premieaftrek

Arbeidsrecht

Participatiewet: meer premieaftrek

Kleine bedrijven krijgen extra financiële steun bij het inhuren van arbeidsbeperkten.

Bij de uitvoering van de Participatiewet krijgen kleine werkgevers extra financiële ondersteuning wanneer zij arbeidsbeperkten inhuren. Die toezegging gaat minister Asscher deze week doen bij de behandeling van de begroting van SZW. Zo meldt het Financieele Dagblad op basis van informatie van ingewijden.

TIP: Lees meer over de Participatiewet op PWdegidsvakbase.nl

Op dit moment kunnen bedrijven maximaal 7000 euro aan premies aftrekken, als zij een arbeidsgehandicapte in dienst nemen. Omdat kleine werkgevers minder premies afdragen, kunnen zij de tegemoetkoming niet volledig verzilveren. Momenteel komt 70 procent van alle Nederlandse bedrijven namelijk niet in aanmerking voor deze maximale aftrek.

SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf benadrukt dat juist de kleinere bedrijven die extra financiële prikkel kunnen gebruiken bij de inhuur van arbeidsgehandicapten. Tijdens de behandeling van de begroting van SZW zal hij minister Asscher hier dan ook op wijzen. Ingewijden op het Binnenhof beweren dat Asscher inderdaad de regels voor de fiscale premieaftrek wil veranderen. In oktober kregen gemeenten al 35 miljoen extra om de invoering van de Participatiewet te versoepelen.

Lees ook: Participatiewet invullen? 7 tips
Lees ook: Participatiewet: wat moet HR voorbereiden?

Reageer op dit artikel