nieuws

Nieuwe rekenhulp voor transitievergoeding

Arbeidsrecht

Nieuwe rekenhulp voor transitievergoeding

Een nieuwe tool van brancheorganisatie NBBU maakt het berekenen van de hoogte van de transitievergoeding simpeler.

Geen idee hoeveel u in de praktijk aan transitievergoedingen moet betalen? Dan bent u niet de enige. Dat moet ook de NBBU hebben gedacht. De brancheorganisatie voor intermediairs ontwikkelde samen met adviesbureau FlexKnowledge een rekentool waarmee u als werkgever de hoogte van de transitievergoeding kunt berekenen. De tool is beschikbaar vanaf maandag 29 juni.
In zijn berekening neemt het instrument ook de vele korte contracten en wisselende inkomsten mee, die flexkrachten nou eenmaal hebben. Bij flexkrachten is het bepalen van de exacte periode waarover de vergoeding wordt berekend lastig, omdat er vaak sprake is van veel korte contracten die elkaar met kortere of langere onderbrekingen opvolgen. Ook wisselen het loon en het aantal gewerkte uren vaak per opdracht.

Lees ook: Transitievergoeding: dit moet HR weten

Transitievergoeding in 5 vragen

De rekenhulp van de NBBU en FlexKnowledge stelt vijf vragen waarmee er wordt vastgesteld of de werknemer recht heeft op een transitievergoeding en zo ja, hoe hoog deze moet zijn. Daarvoor voert de werkgever de begin- en einddata van de contracten in en neemt het loon over van de loonstroken van het laatste contract. De tool houdt verder rekening met alle uitzonderingen die bij de transitievergoeding horen, zoals de onderbrekingen voor of na 1 juli 2012, dienstverbanden langer dan tien jaar en de overgangsregeling voor 50-plussers.
Voor NBBU-leden is de tool gratis downloaden op de website van de NBBU. Voor anderen is de rekenhulp te vinden op de website van FlexKnowledge.

TIP: Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de transitievergoeding en kom naar de cursusdag Wet Werk en Zekerheid op 6 november of Het nieuwe ontslagrecht in de praktijk op 1 oktober. 

 

Reageer op dit artikel