nieuws

Ontslag meest succesvol bij ‘verstoorde arbeidsrelatie’

Arbeidsrecht

Ontslag meest succesvol bij ‘verstoorde arbeidsrelatie’

Wilt u van een medewerker af? Dan is ontslag wegens een verstoorde arbeidsrelatie het meest succesvol onder de WWZ.

Ontslag wegens disfunctioneren blijkt met de nieuwe wetgeving zeer moeilijk te bewijzen. Dat lukt slechts in twee van de tien gevallen. Werkgevers die het ontslag van een werknemer echter gooien op een verstoorde arbeidsrelatie zijn het meest succesvol. Dat keurt de rechter in de helft van de gevallen goed.

Dat blijkt uit een inventarisatie van zowel gepubliceerde als ongepubliceerde rechtspraak, uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het onderzoek, dat vandaag verschijnt, werd gedaan in opdracht van juridische belangenverenigingen VAAN en VvA. Dat meldt de Volkskrant. Vier op de tien ontslagverzoeken van werkgevers worden sinds de komst van de WWZ afgewezen. Dat is meer dan verdubbeld sinds 1 juli 2015, de datum dat de WWZ van kracht ging. Lees het volledige artikel op Volkskrant.nl

Meer weten? Kom naar de cursusdag Het nieuwe ontslagrecht in de praktijk op 24 november.

HR-wetgeving actualiteitendag – Wetswijzigingen 2016
Tijdens de HR-wetgeving actualiteitendag wordt u in één dag bijgepraat over de recente en komende wetswijzigingen op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid, pensioenen en personeel en fiscus.

 

Reageer op dit artikel