nieuws

Personeel meer inspraak bij faillissement

Arbeidsrecht

Personeel meer inspraak bij faillissement

Medewerkers krijgen waarschijnlijk meer inspraak bij een faillissement. Een nieuwe wet ligt klaar.

Het gebeurt regelmatig. Bedrijf gaat failliet, wordt bliksemsnel over gekocht en maakt een doorstart met ander of minder personeel. Werknemers hebben dan vaak het nakijken. Maar er ligt een wetsvoorstel klaar die werknemers meer inspraak moet geven in aanloop naar het faillissement van hun werkgever. Dinsdag stemt de Tweede Kamer over deze wet.

Wanneer werknemers meer inspraak krijgen bestaat er nog een kans om het bedrijf tijdig te hervormen en banen te behouden. Ontslag na een faillissement blijkt namelijk een moeilijke positie: een derde van deze werknemers is twee jaar later nog steeds niet aan de bak, bleek onlangs uit CBS-cijfers.

De kans dat dit PvdA-wetsvoorstel doorgang vindt in de Tweede Kamer is groot, schrijven de Volkskrant en NU.nl. Zowel de VVD als de SP steunt het voorstel, stelt NU.nl.

Lees de volledige berichtgeving op Vk.nl en Nu.nl

Reageer op dit artikel