Michael Zant

Programmamanager Modern Werkgeverschap

Programmamanager Modern Werkgeverschap, gemeente Den Haag

Foto: Mikaala Shackelford | Unsplash

Zo kun je culturele rijkdom in een organisatie productief maken

In een eerdere blog ben ik ingegaan op een algemene beschouwing van culturele rijkdom in organisaties. Inclusieve organisaties zijn productiever en innovatiever. Ik gaf al wat suggesties hoe je dat productief kunt maken. In deze blog ga ik daar nog...

Foto: Yan Krukov | Pexels

Culturele rijkdom in een organisatie: een algemene beschouwing

Divers samengestelde teams behalen betere resultaten. Daarvoor is inclusie nodig. Inclusie kan niet zonder goede, duidelijke en sensitieve communicatie, schrijft columnist Michael Zant.

De Blue Zone organisatie: begin met deze 6 tips

De Blue Zone organisatie: begin met deze 6 tips

In een tweeluik gaat Michael Zant, programmamanager Modern Werkgeverschap bij de gemeente Den Haag, in op duurzame inzetbarheid. In deel 2 vertelt hij wat een Blue Zone is een hoe je zo'n organisatie met gelukkige medewerkers kunt worden.

Gezondheid en duurzame inzetbaarheid: zo komen ze in het DNA van de organisatie

Gezondheid en duurzame inzetbaarheid: zo komen ze in het DNA van de...

Een gezonde organisatie is een voorwaarde waar een medewerker op moet kunnen vertrouwen. Maar waarom is dat belangrijk en wie is dan waarvoor verantwoordelijk? Hoe richt je dat dan in? Michael Zant, programmamanager Modern Werkgeverschap bij de...

Voorkeursbeleid: do's and dont's

Voorkeursbeleid: do's and dont's

Welke do's and don't zitten er aan voorkeursbeleid? Wat leert ons ervaringen van organisaties die ermee aan de slag gingen? Dat zijn vragen waar Michael Zant in deze blog op ingaat.

Voorkeursbeleid voor diversiteit: de regels

Voorkeursbeleid voor diversiteit: de regels

Kun je de diversiteit in je organisatie vergroten met het voeren van voorkeursbeleid? Wat is voorkeursbeleid eigenlijk; welke eisen zitten eraan en welke organisaties gingen ermee aan de slag? Michael Zant gaat daar in deze blog op in.

Kansengelijkheid voor inclusieve werving en selectie

Kansengelijkheid voor inclusieve werving en selectie

Hoe kun je zo werven en selecteren dat je kansengelijkheid en inclusiviteit echt mogelijk maakt? Michael Zant legt in deze blog uit hoe je dat doet.

Foto: Alexandr Ivanova | Pixabay

Inclusiviteit als onderdeel van de basis van de organisatie

Veel HR collega's zie ik zoeken naar hoe ze aan de slag kunnen met diversiteit en inclusiviteit. Naast goede gesprekken organiseren en faciliteren zie ik een aantal mogelijkheden om het een vaste plek te geven in de basis van HR.

Inclusiviteit is een werkwoord

Inclusiviteit is een werkwoord

Het is Diversity Day op 6 oktober. We vieren dat jezelf zijn werkt. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar gaat niet vanzelf. Toen ik als homoseksuele jongen in 2008 begon met werken bij Defensie was ik niet mijzelf op het werk. Ik vertelde niet altijd...