Nicole Weidema

Voormalig redacteur PW.

Nicole Weidema is voormalig (web)redacteur van PW.

Ziekteverzuim: oorzaken en interventies

Het voorkomen en verlagen van ziekteverzuim staat prominent in de HR-agenda van vrijwel elke organisatie. Geen wonder, want verzuim is duur. Welke vormen van verzuim zijn er en welke interventies kan HR inzetten?

Guido Weijers: 'Geluk is voor 50% mindset' 

Gelukkig zijn willen we allemaal. Maar wat is dat eigenlijk? Cabaretier Guido Weijers deed onderzoek naar geluk. Hij vertelt over gelukkige medewerkers, waarom je die moet willen en wat Nederlandse werkgevers kunnen leren van Bhutan.

Is stopzetten opleidingstraject slecht werkgeverschap?

Een manager wordt klaargestoomd voor een hogere functie. De werkgever besluit tijdens het opleidingstraject echter dat de werknemer zich onvoldoende ontwikkelt. Het opleidingstraject wordt gestaakt en de werknemer kan fluiten naar zijn...

HR-professional van het jaar: 'HR is een prachtig, maar ondergewaardeerd vak'

Ronald van Veen is door Visma|Raet uitgeroepen tot HR-professional van het jaar. Hij bewaakte de menselijke maat tijdens een reeks reorganisaties en stroopte de mouwen op tijdens de coronacrisis. Een gesprek over het vak en de waarde van een bokaal.

‘Mensen mogen dromen hebben’ 

Uitvaartorganisatie Dela domineert al jarenlang de lijsten van beste werkgevers. Het geheim volgens HR-directeur Roos Fleuren? Oprechte aandacht voor de medewerkers. Zo makkelijk is dat. En tegelijkertijd zo moeilijk.