Boekensites

PW. geeft boeken uit over HR-gerelateerde onderwerpen. Voor sommige boeken wordt zelfs een speciale website opgezet. Daar wordt extra informatie gegeven, achtergronden geschetst en komt de auteur uitgebreid aan het woord.

Het GROTE gesprekkenboek

Redactie: Jacco van den Bergh

Het voeren van gesprekken is voor leidinggevenden en HR professionals een dagelijkse bezigheid. Ieder gesprek kent zijn eigen voorbereiding, valkuilen, dynamiek, fases en emoties. Vaak verlopen de gesprekken anders dan verwacht en misschien wel gehoopt. Het is dan ook de kunst om van die gesprekken effectieve gesprekken te maken.

Het GROTE gesprekkenboek is geschreven voor leidinggevenden en HR-professionals door lijnmanagers, directeuren, HRD-consultants, HR Businesspartners, beleidsmedewerkers P&O, een casemanager, een manager Learning & Development en een psycholoog.

Meer over Het GROTE gesprekkenboek

Het GROTE gesprekkenboek

Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Wil je met jouw team topprestaties neerzetten? Leren van de topsport? De wetenschap? En de managementpraktijk?

In het boek Leidinggeven aan Talentontwikkeling laat Mirjam Baars zien hoe je alledaags leren kunt stimuleren en hoe je hiermee de talentontwikkeling van al je medewerkers op een hoger plan brengt.

Meer over Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Zeven Megatrends

Auteur: Hans van der Heijden

Is Het Nieuwe Werken productief? Op de drukste dagen is het op kantoor dringen voor een werkplek en kan je maar beter oordoppen indoen. In het nieuwe Nieuwe Werken stuur je je telepresence robot naar de vergadering. Misschien neemt de robot je baan wel helemaal over. Want werk verdwijnt. Dat is historisch niks bijzonders. De koetsier en ponstypist zijn ook verdwenen. Ander werk verschijnt.

Het ROC Twente leidt duizend mbo’ers op voor een dronebaan. Of begin als professional voor jezelf. Kapitaal is niet nodig, een laptop volstaat. Het is de tijd van digitaal marxisme. Langer leven betekent bovendien tweede kansen. Het vergt zo’n 10.000 uur om in iets nieuws heel goed te worden en jezelf professioneel te re-creëren. Tijd genoeg. 100-plussers zijn de snelst groeiende bevolkingsgroep. Dus brengt de burgemeester ze geen bloemetje meer, hij krijgt het er te druk mee.

Zeven Megatrends gaat in op de sjoemelmarge, beloningen over de top en de toenemende claimcultuur. Lees over diversiteit in discriminatie, de WTF-generatie van stroomjunkies, haperende doorstroom van vrouwen en tweedelingen, hét woord van het decennium. Over energie uit de hemel, Martiaanse ambities van start-ups en de toekomst van de cao. Zeven Megatrends beschrijft, het schrijft niet voor. Zonder checklists en recepten. Het laat je de ruimte voor je eigen oordeel over de implicaties van de trends en om je eigen koers te kiezen.

Naar de website van Zeven megatrends

Zeven Megatrends