nieuws

Bestuurder GGzE Verbugt levert 10.000 euro in

Geen categorie

Joep Verbugt, voorzitter raad van bestuur concern GGzE, heeft besloten om het komende jaar 5 procent van zijn salaris in te leveren. Dit komt neer op een bedrag van ongeveer 10.000 euro. Joep Verbugt heeft hiertoe besloten omdat de afgelopen jaren regelmatig de discussie werd gevoerd over de hoogte van bestuurderssalarissen in zorg. Met deze […]

Joep Verbugt, voorzitter raad van bestuur concern GGzE, heeft besloten om het komende jaar 5 procent van zijn salaris in te leveren. Dit komt neer op een bedrag van ongeveer 10.000 euro.

Joep Verbugt heeft hiertoe besloten omdat de afgelopen jaren regelmatig de discussie werd gevoerd over de hoogte van bestuurderssalarissen in zorg. Met deze teruggang komt zijn bruto-jaarsalaris (excl. het werkgeversaandeel) op het bedrag van de balkenendenorm. 'Ik wil voorkomen dat in deze tijd van zware bezuinigingen in de ggz-sector de discussie gaat over mijn salaris. We moeten juist met elkaar de discussie aan over hoe we op verantwoorde manier deze bezuinigingen kunnen realiseren', aldus Verbugt op de zite van GGzE.

Reageer op dit artikel