nieuws

Digitaal loket voor ondernemers in 2012 van start

Geen categorie

Vanaf volgend jaar kunnen ondernemers via één portal op internet zaken doen met de overheid. Op dit digitale Ondernemersplein wordt alle (overheids)informatie over ondernemerschap aangeboden. Ook kunnen ondernemers hier subsidies aanvragen en het Handelsregister raadplegen. Het is de bedoeling dat alle overheidsorganisaties zich op termijn bij het digitale Ondernemersplein aansluiten, schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) aan de Tweede Kamer.

Het digitale loket is onderdeel van de modernisering van de Kamers van Koophandel. De twaalf regionale KvK's worden ondergebracht in één organisatie: het Ondernemersplein. Ook Syntens – een organisatie die innovatie in het MKB stimuleert – gaat hier in op. Naast het digitale Ondernemersplein komt er ook een aantal fysieke loketten verspreid door Nederland. Het kabinet heeft verregaande plannen om de huidige informatie-, voorlichtings- en ondersteuningsinfrastructuur op het gebied van (internationaal) ondernemerschap en innovatie grondig te moderniseren en te stroomlijnen. Het Ondernemersplein is een van de maatregelen.

Het Ondernemersplein gaat uiterlijk op 1 januari 2014 van start.

Reageer op dit artikel