nieuws

Ideeën opdoen voor slimmer werken

Geen categorie

Ideeën opdoen voor slimmer werken

Vanaf volgende week vindt er landelijk een estafette plaats rond slimmer werken. Hierbij kunnen medewerkers bij andere organisaties ideeën opdoen en uitwisselen. De start is maandag in Noord-Nederland, met 60 deelnemers.

De hele maand november staat in het teken van slimmer werken. Het idee is van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) in Rotterdam. Het NCSI wil met deze estafette laten zien hoe slimmer werken in de praktijk kan worden gebracht en wat het oplevert voor betrokkenen.

Simpele zaken
‘Een van de activiteiten is dat werknemers naar een ander bedrijf gaan om een dagje mee te lopen, rond te kijken en ideeën op te doen,' zegt Martine Maes van het NCSI. ‘Bij slimme ideeën kun je denken aan heel simpele zaken, zoals een meer praktische opstelling van machines in een productiebedrijf. Of aan een organisatie die een slimme manier heeft gevonden om afdelingen goed te laten samenwerken. Bedrijven kunnen door bij elkaar te kijken veel opsteken.' Naast een dagje meelopen is er ook nog het slimmer werken café, waar mensen met elkaar kunnen discussiëren. En ook is er de mogelijkheid van collegiale uitwisseling binnen branches.

Uitwisseling
De estafette gaat van Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Duitsland, via Utrecht en Amersfoort naar Noord-Brabant en Limburg. Tijdens de Loopbaan4daagse in Noord-Brabant doen 470 bedrijven mee. Deelnemers plaatsen de opgedane kennis op een usb-stick in de Slimmer Werken Link, die vervolgens terug te vinden is op de site van NCSI . Zo maken ze concreet welke waardevolle kennis ze hebben opgedaan en wordt die kennis bereikbaar voor een bredere groep. ‘Je kunt die ideeën niet een op een kopiëren,' constateert Maes. ‘Elke organisatie moet daar zijn eigen weg in vinden. Deze estafette laat vooral zien wat bedrijven bedacht hebben aan slimmigheden en hoe ze dat vorm hebben gegeven.'

 

 

Reageer op dit artikel