nieuws

IFRS wint wereldwijd aan populariteit

Geen categorie

De Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) heeft een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat de populariteit van International Financial Reporting Standards (IFRS) onder CFO’s en investeerders wereldwijd is toegenomen ten gevolge van de financiële crisis. Aan het onderzoek deden 163 senior executives mee uit diverse bedrijfstakken, waaronder de financiële sector.

De deelnemers kwamen uit Europa, de VS, het Midden-Oosten en Azië. Het onderzoek was bedoeld om te peilen hoe het bedrijfsleven staat tegenover wereldwijd geldende verslaggevingsregels.

Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de ondervraagden vindt dat IFRS de toegang tot kapitaal verbetert. Een kwart vindt dat IFRS er voor zorgt dat bedrijfsfinanciering goedkoper wordt. Dit komt omdat investeerders voorstander zijn van wereldwijd geldende verslaggevingsstandaarden. Ook beleggers en klanten zouden meer behoefte hebben aan grotere disclosure.

Lees hier het onderzoek (pdf)

Reageer op dit artikel