nieuws

Nationaal Debat Maatschappelijk Vastgoed

Geen categorie

Ondernemen met maatschappelijk vastgoed om daarmee het primaire, maatschappelijke doel van de organisatie te optimaliseren: dat is het thema van het Nationaal Debat Vastgoed dat het Kennisinstituut Maatschappelijk Vastgoed (KMVG) organiseert op 15 december 2011 in Den Bosch.

Wegvallende financiële kaders, veranderende klantwensen, grotere invloed van maatschappelijke ontwikkelingen: het besturen van maatschappelijke instellingen gaat steeds meer lijken op 'gewoon' ondernemen. Met één groot verschil: bij instellingen, of het nu gaat om onderwijs, zorg, sociale werkvoorziening of maatschappelijk werk, gaat het in plaats van financiële winstdoelstellingen vooral om optimalisering van het maatschappelijk rendement. Maar wel binnen steeds striktere financiële kaders. Dit vereist een ondernemende bestuursstijl met enerzijds een duidelijke visie en strategie, anderzijds voldoende flexibiliteit om optimaal te kunnen reageren op veranderende situaties. In die strategie is de visie op het vastgoed cruciaal. Hoe zet men het vastgoed in om de primaire activiteiten te optimaliseren? En hoe kunnen we de markt gebruiken bij het bereiken van onze (vastgoed)doelstellingen? Tijdens het Nationaal Debat Maatschappelijk Vastgoed presenteren ondernemende bestuurders uit de dagelijkse praktijk hun visie en hun keuzes en de consequenties van die keuzes. Is er één universele oplossing? Of leiden er meerdere wegen naar Rome?

Wanneer: 15 december 2011
Waar: School voor de toekomst, 's-Hertogenbosch
Kosten: € 295,-
Organisatie: Kennisinstituut Maatschappelijk Vastgoed
Meer informatie:
http://www.kmvg.nl
info@kmvg.nl

Reageer op dit artikel