nieuws

Opruimen terrein Chemie-Pack van start

Geen categorie

Op 18 oktober heeft burgemeester Jac Klijs van Moerdijk het startsein gegeven voor het schoonmaken van de zogenaamde gereed-productenhal en van de nog intacte verpakkingen met producten. De hal en de emballage zijn tijdens de brand grotendeels intact gebleven. Na de grote brand van 5 januari kreeg Chemie-Pack eerst zelf opdracht om het terrein op […]

Op 18 oktober heeft burgemeester Jac Klijs van Moerdijk het startsein gegeven voor het schoonmaken van de zogenaamde gereed-productenhal en van de nog intacte verpakkingen met producten. De hal en de emballage zijn tijdens de brand grotendeels intact gebleven.

Na de grote brand van 5 januari kreeg Chemie-Pack eerst zelf opdracht om het terrein op te ruimen, op last van de gemeente. Nu het bedrijf daaraan niet heeft voldaan, grijpt de gemeente in met het oog op het milieu.

Voor het opruimen en saneren van het terrein van Chemie-Pack en de directe omgeving wordt de bovengrondse en ondergrondse aanpak onderscheiden. Bovengronds is nu gestart, vooruitlopend op het slopen en opruimen, met het schoonmaken van de hal.

De totale werkzaamheden van de bovengrondse aanpak duren 3,5 maand. Ondergronds gaat het om de aanpak van grond en grondwater. In totaal beslaat de ondergrondse sanering drie tot vijf jaar. De kosten van de hele operatie zijn geraamd op € 3 miljoen.

Bron: Blikopnieuws.nl

Reageer op dit artikel