nieuws

Rekeninstrument geeft inzicht in milieueffecten onderhoud

Geen categorie

Het Onderzoeksinstituut OTB van TU Delft en W/E Adviseurs introduceren GPR Onderhoud: een rekeninstrument voor vastgoedbeheerders en bouw- en onderhoudsbedrijven dat inzicht geeft in de milieueffecten van onderhoud. GPR Onderhoud maakt de milieueffecten van onderhoud zichtbaar en berekent hiervoor een gewogen score, de zogenoemde schaduwprijs. Tevens is het een instrument waar men onderhoudsscenario's mee kan […]

Het Onderzoeksinstituut OTB van TU Delft en W/E Adviseurs introduceren GPR Onderhoud: een rekeninstrument voor vastgoedbeheerders en bouw- en onderhoudsbedrijven dat inzicht geeft in de milieueffecten van onderhoud.

GPR Onderhoud maakt de milieueffecten van onderhoud zichtbaar en berekent hiervoor een gewogen score, de zogenoemde schaduwprijs.
Tevens is het een instrument waar men onderhoudsscenario's mee kan optimaliseren (waar zitten de relevante verbeteropties?), kan vergelijken (welk scenario scoort het best?) en kan benchmarken (hoe scoort een scenario ten opzichte van gemiddeld in Nederland?). Dit alles zonder het kostenaspect uit het oog te verliezen.

Voor een optimale beslissing kunnen de resultaten uitgebreid worden met de energetische  en gezondheidskundige kwaliteit en de investeringskosten per scenario (netto-contant gemaakt).

Met deze resultaten kan men op zoek gaan naar de minst milieubelastende en meest kostenefficiënte oplossing. Het programma is hiermee een wezenlijke schakel in prestatie- en resultaatgericht werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Op de website http://www.gpronderhoud.nl/ kan toegang tot een demo-versie aangevraagd worden of informatie worden opgevraagd.

Reageer op dit artikel