nieuws

Weekers verwacht geen toevloed spaarloon

Geen categorie

Staatssecretaris Weekers van Financiën is niet bang dat de komende maanden nog heel veel werknemers een spaarloonrekening openen en daar alsnog 613 euro in stoppen. Zo zouden zij nog in aanmerking komen voor het belastingvoordeel. De FNV had daartoe opgeroepen.

Weekers bevestigde bij RTLZ de mogelijkheid om nog mee te doen aan de spaarloonregeling die eind dit jaar afloopt. Toch verwacht hij niet dat veel werknemers dat nu nog gaan doen. Het spaarloon moet al gelden voor driekwart van het personeel in een bedrijf en er moet een speciale rekening voor worden geopend bij een bank. Nu doen ongeveer twee miljoen mensen mee met de spaarloonregeling; vier miljoen doen dat niet. FNV-voorzitter Agnes Jongerius heeft hen opgeroepen zich alsnog te melden. Weekers is niet bang voor een dergelijke fiscale tegenvaller. ‘Als het op heel grote schaal gebeurt, dan is er schade voor de schatkist, maar als het een handjevol is, valt het reuze mee.'

Reageer op dit artikel