nieuws

Geld voor goed en gezond langer doorwerken

Geen categorie

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) stelt ruim 4 miljoen euro beschikbaar om te stimuleren dat werknemers goed en gezond langer kunnen doorwerken. Maandag geeft hij samen met staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) het startsein voor een offensief tijdens een congres over duurzame inzetbaarheid in Den Haag.

Het geld is bedoeld voor een project met honderden bedrijven en organisaties. Zo zijn investeringen in mobiliteit, gezondheid en scholing mogelijk en bedrijven worden met elkaar in contact gebracht om kennis en ervaringen te delen.

Voor Kamp hebben bedrijven die nu al werk maken van duurzame inzetbaarheid een belangrijke voorbeeldfunctie. Hij heeft Tex Gunning, lid van de raad van bestuur bij AkzoNobel, gevraagd als boegbeeld op te treden voor het project.

Met het oog op de veranderende arbeidsmarkt door vergrijzing heeft het kabinet vorig jaar met werkgevers en werknemers afspraken gemaakt over langer doorwerken, eventueel in een andere baan. Vitaliteit, mobiliteit en goede ondersteuning in de loopbaan zijn hierbij een belangrijk. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat mensen op een goede en gezonde manier langer door kunnen blijven werken.

Het platform Over Duurzame Inzetbaarheid van Kluwer ondersteunt werkgevers hierbij.

Op het SZW-congres zijn 700 deelnemers uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap, onderwijs en sociale partners aanwezig.

 Bron: ANP

Reageer op dit artikel