nieuws

Niet voldoende werk voor gehandicapten

Geen categorie

Niet voldoende werk voor gehandicapten

Werkgevers zullen er niet in slagen om binnen 10 jaar 125.000 arbeidsgehandicapten in dienst te nemen, zoals het kabinet wil.

Volgens onderzoeksbureau Regioplan zijn deze mensen meestal niet in staat ‘gewone’ vacatures te vervullen, meldt het AD.

Het onderzoeksbureau volgde 3 jaar diverse bedrijven, waaronder Philips, Unilever en de NS, die jonge gehandicapten wilden aannemen. “Hoewel werkgevers hun best deden, bleek het moeilijk”, zegt onderzoeker Luuk Mallee. “Werkgevers denken dat ze normale functie-eisen kunnen stellen, maar er zijn altijd aanpassingen nodig.”

Participatiewet

Daar komt bij dat gemeenten vanaf volgend jaar verantwoordelijk worden voor de begeleiding van gehandicapten. Zij worden door de nieuwe Participatiewet geprikkeld om alleen die mensen te helpen die hen veel geld opleveren, aldus de krant.

Per 1 januari 2015 moeten werkgevers extra banen garanderen voor mensen met een arbeidsbeperking. Al vanaf 2014 moeten 5.000 mensen met een arbeidsbeperking aan een baan geholpen zijn. Worden de jaarlijkse aantallen niet gehaald, dan komt er een wettelijke quotumregeling. Er komen 35 regionale werkbedrijven. Deze zorgen voor plaatsing van mensen bij uw bedrijf en begeleiding op de werkplek.

Reageer op dit artikel