nieuws

Wet werk en zekerheid een groot experiment?

Geen categorie

Wet werk en zekerheid een groot experiment?

De Wet werk en zekerheid berust op niet getoetste aannames, menen wetenschappers.

De Wet werk en zekerheid berust op aannames die niet feitelijk zijn onderbouwd en op vooronderstellingen over gedrag die allang zijn achterhaald.

Dit stellen Aukje Nauta en Carsten de Dreu in de Volkskrant. Aukje Nauta is bijzonder hoogleraar organisatiepsychologie aan de UvA en kroonlid van de SER, Carsten de Dreu is hoogleraar psychologie aan de UvA.

Ze stellen: hoe weet Asscher dat er een oorzakelijk verband is tussen de hoogte van de ontslagvergoeding en de aantallen mensen in vaste dienst? Dat een lagere ontslagvergoeding bepaalt dat iemand sneller een vast contract krijgt, is nogal een aanname.

Flexcontract na flexcontract

Hetzelfde geldt volgens de wetenschappers voor de aanname dat als het straks lastiger wordt werknemers flexcontract na flexcontract te geven. Bedrijven gaan zoeken naar creatieve oplossingen om werknemers binnen de kaders van een vast dienstverband flexibele uren te laten werken.

Lees het hele verslag op Volkskrant.nl

Op de hoogte blijven van nieuwe wetgeving en de problemen die daarbij komen kijken? Bezoek de HR-wetgeving actualiteitendag.

Reageer op dit artikel