artikel

Jong Talent: ‘Bizar hoe er wordt getrokken aan jonge IT-professionals’

Instroom

In de rubriek Jong talent portretteert PW. HR-professionals aan het begin van hun loopbaan. Ze vertellen over hun werk, ambities en de trends die zij zien op HR-gebied. Dit keer Pam Bakker, campus recruiter bij IT-bedrijf Ilionx. “Door het posten van blogs en interviews met collega’s proberen wij uit te stralen dat we een aantrekkelijke werkgever zijn.”

Jong Talent: ‘Bizar hoe er wordt getrokken aan jonge IT-professionals’

Mijn werk

Geen dag is hetzelfde en ik heb veel contact met mensen. Dat maakt mijn werk zo leuk. Als campus recruiter ben ik verantwoordelijk voor de werving van onze young professionals. Wij bieden een gaaf traineeship aan voor pas afgestudeerde IT-specialisten, waaronder een studiereis naar India. Dit jaar mocht ik mee naar New Delhi om onze young professionals de eerste dagen te begeleiden en alles in juiste banen te leiden. Om potentiële kandidaten en stagiaires te ontmoeten, ga ik naar de stagemarkten van bijna alle hogescholen van Nederland. Ook organiseer ik evenementen, zoals inhousedagen voor mogelijke young professionals en de onboardingsdagen voor nieuwe medewerkers. In september hebben wij veertig nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Dat gebeurt niet iedere maand, waardoor we het wat grootser hebben aangepakt. We zijn onder andere met een grote partybus naar een plek gereden om daar te lunchen. Het was ontzettend leuk om alle enthousiaste reacties van onze nieuwe collega’s te horen en lezen. Dat gaf megaveel voldoening.

Over vijf jaar

Tot nu heb ik het heel erg naar mijn zin en heb ik geen plannen om van baan te wisselen. Indien ik in de recruitmentbranche blijf, dan lijkt het mij leuk om tegen die tijd een recruitmentteam aan te sturen. Het lijkt mij overigens ook heel erg leuk om binnen een HR-afdeling te werken en mij dan bezig te houden met de ontwikkeling van medewerkers. Contact vind ik belangrijk, dus ik wil altijd werk blijven hebben waarin ik te maken heb met mensen.

De belangrijkste HR-trend

Door de ontzettend krappe arbeidsmarkt blijft employer branding en employee experience hoog op de agenda staan. Als campus recruiter heb ik alleen weinig invloed op de employee experience. Door het posten van blogs en interviews met collega’s proberen wij uit te stralen dat we een aantrekkelijke werkgever zijn. We blijven daarbij wel realistisch.

Mijn grootste verbazing tot nu toe

Bizar hoe erg er momenteel wordt getrokken aan jonge IT-professionals (eigenlijk aan iedere IT-professional). Zij worden dagelijks via LinkedIn benaderd en hebben de banen voor het uitkiezen. Ik stuur ook altijd berichten waaruit blijkt dat ik hun profiel heb bestudeerd en dus geen standaard massa-inmail heb verstuurd. Hierdoor genereer ik gelukkig wel een hoge respons, maar niet altijd het antwoord waar ik op had gehoopt. Vaak praten de pas-afgestudeerden met minstens zeven organisaties, voordat ze hun uiteindelijke keuze maken. Dat is natuurlijk logisch, maar dat maakt het voor ons wel een enorme uitdaging om talentvolle IT-professionals te werven.

Pam Bakker

Leeftijd: 27
Opleiding: Human Resource Management
Functie: campus recruiter
Organisatie: ilionx

Dit zou ik graag beter kunnen

In sommige werksituaties trek ik mij bepaalde dingen heel persoonlijk aan waardoor ik het vaak meeneem naar huis. Ik moet nog echt leren om een aantal dingen te accepteren zoals ze zijn en te aanvaarden dat ik er geen invloed op heb of zal hebben.

Reageer op dit artikel