nieuws

Baas mag rustig storen op vakantieadres

Instroom

Baas mag rustig storen op vakantieadres

Veel werknemers vinden het over het algemeen prima als ze tijdens hun vakantie gebeld worden door hun baas.

Wie in de afgelopen herfstvakantie op zijn vakantieadres gebeld is door de chef of manager, zal vaak probleemloos de telefoon beantwoord hebben. Een meerderheid van de werknemers vindt het namelijk niet erg om tijdens hun vakantie bezig te zijn met hun werk. Dit blijkt uit een onderzoek van de vacaturesite StepStone onder 15.248 Europeanen. Bijna 70% van de ondervraagden antwoordde positief op de vraag: 'Zou je de telefoon opnemen als je baas je belt tijdens je vakantie?' Van deze groep zegt maar liefst 58% van hun werk te houden en er tijdens hun vakantie graag mee bezig te zijn. Slechts 30% zegt helemaal niet bezig te zijn met werk.

Nederlanders zijn in vergelijking tot de andere Europese landen het minst bang voor negatieve gevolgen als ze een telefoontje niet opnemen. Van de Nederlanders zegt slechts 7% de telefoon op te nemen uit angst voor eventuele consequenties als ze het niet doen. In België zegt maar liefst 22% bang te zijn voor negatieve gevolgen en in Frankrijk 16%. Ook als er gekeken wordt naar het gemiddelde van Europa, waar 12% zegt bang te zijn voor de negatieve consequenties, scoort Nederland laag.

Reageer op dit artikel