nieuws

Baas verlaagt eigen salaris

Instroom

Baas verlaagt eigen salaris

Net als veel bestuurders in de zorg stond hij onder druk: Joep Verburgt, voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Eindhoven, verdient boven de Balkenende-norm. Hij heeft besloten een stapje terug te doen in salaris.

Verburgt levert het komende jaar 5% van zijn loon in. Dit komt neer op zo'n 10.000 euro. Met deze teruggang komt zijn brutojaarsalaris (exclusief het werkgeversaandeel) uit op de Balkendenorm.

In een persbericht zegt hij: "Ik wil voorkomen dat in deze tijd van zware bezuinigingen in de GGZ-sector de discussie gaat over mijn salaris. We moeten juist met elkaar de discussie aan over hoe we op verantwoorde manier deze bezuinigingen kunnen realiseren."

Er is al jaren een discussie over bestuurssalarissen in de zorg.

Reageer op dit artikel