nieuws

Banenmarkt focust op presentatie

Instroom

Banenmarkt focust op presentatie

De Landelijke Banenmarkt lette dit jaar vooral op de presentatie van werkzoekenden die al langer thuiszitten. Dat werkte.

De Landelijke Banenmarkt, die donderdag 6 oktober voor de negende keer werd gehouden, was een succes. Dat zei een woordvoerder van het organiserende UWV Werkbedrijf. Dit keer lag het accent op de werkzoekende die al lang thuis zit.

,,Daarom werd er vooral veel aandacht besteed aan de presentatie van de werkzoekenden.'' De werkgevers merkten dat ook op, meent het UWV. Een enkeling kon direct met een contract naar huis.

Social media
Presentatie is volgens het UWV in krappe tijden nog belangrijker dan normaal en ook netwerken is essentieel. Daarom leerden de werkzoekenden ook om te gaan met social media en kregen ze van oud-topsporters die zelf een nieuwe baan zoeken, motivatietrainingen.

Reageer op dit artikel