nieuws

Sollicitanten liegen minder

Instroom

Sollicitanten liegen minder

Bijna 40 procent van de werknemers liegt in een sollicitatiegesprek over zijn huidige salaris. Dat is flink minder dan in 2008.

Vier jaar geleden was de helft van de werknemers niet eerlijk over zijn salaris. Dit blijkt uit onderzoek van de NationaleVacaturebank.nl onder 1.000 werkende Nederlanders.
 
Tijdens een sollicitatiegesprek liegt een werknemer gemiddeld 100 tot 500 euro bovenop zijn huidige salaris. 7 procent het presteert om 500 euro boven op zijn huidige salaris te liegen. Dat percentage lag 4 jaar geleden veel hoger: maar liefst een kwart van de werknemers loog dit bedrag op zijn salaris.
Eerder bleek reeds dat werknemers tegen hun vrienden liegen over hun salaris.

Salarisverdeling
Meer dan de helft van de werknemers is ontevreden over de salarisverdeling binnen het bedrijf. Dit deel vindt dat collega's te veel verdienen. Van de respondenten vindt overigens ook 16 procent dat sommige collega's te weinig verdienen. Slechts één op de tien is het eens met de salarisverdeling binnen hun organisatie.  

In vergelijking met 2008 lijken werknemers nu echter wel iets meer tevreden. Toen gaf 70 procent van de werknemers aan ontevreden te zijn over de salarisverdeling

Reageer op dit artikel