nieuws

Spanningen lopen op rond politie-cao

Instroom

Spanningen lopen op rond politie-cao

De politiebonden willen deze week van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie weten hoe hij de inkomens van politieagenten denkt te verbeteren en wat zijn voorstellen zijn voor pensioenmogelijkheden en de in-, door- en uitstroom binnen de korpsen.

Volgens politiebond ACP knettert het flink aan de onderhandelingstafel. De bond vindt dat de werkgever wel grote investeringen van het personeel verlangt – met name op het gebied van de inzetbaarheid – maar niet van plan lijkt daar investeringen in de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden tegenover te stellen.

De door de bonden geëiste nieuwe werkgeversinzet staat op de agenda van de onderhandelingen op donderdag 9 en vrijdag 10 februari. Komt Opstelten niet over de brug, dan overwegen de bonden de onderhandelingstafel te verlaten en zich te beraden op "mogelijkheden om de werkgever op een andere manier te overtuigen van de gerechtvaardigde eisen van onze leden".

Reageer op dit artikel