nieuws

Weer meer mensen zonder werk

Instroom

Weer meer mensen zonder werk

De afgelopen drie maanden kwamen elke maand vijfduizend mannen en drieduizend vrouwen zonder werk te zitten. De werkloosheid is in september verder opgelopen naar 6,6 procent van de beroepsbevolking. Dat komt neer op 281 duizend mannen en 238 duizend vrouwen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In september bleef het aantal lopende WW-uitkeringen met 304 duizend vrijwel gelijk aan dat van augustus. Vergeleken met een jaar geleden nam het aantal WW-uitkeringen echter  toe met 21 procent.

Het aantal WW-uitkeringen voor jongeren tot 25 jaar kwam in september uit op twaalfduizend. Dat is ongeveer gelijk aan augustus, maar ruim de helft hoger dan een jaar geleden. De bouwnijverheid telde in september bijna driekwart meer lopende WW-uitkeringen dan een jaar geleden. Het aantal uitkeringen verstrekt aan mensen die werkzaam waren in de bouw bedraagt nu ruim veertienduizend.

Reageer op dit artikel