nieuws

Capgemini vindt salarisdiscussie gepasseerd station

Instroom

Capgemini vindt salarisdiscussie gepasseerd station

Na alle ophef over de loonoffers die Capgemini vroeg van dure, veelal oudere werknemers, is de storm weer gaan liggen. Hoeveel werknemers loon inleveren, is nog niet bekend.

Dat zegt bestuurder Jeroen Versteeg in een interview in het Financieele Dagblad.

Versteeg kreeg kritiek toen hij in januari aankondigde van zo’n 400 Nederlandse werknemers een loonoffer te vragen, omdat ze minder opleveren dan ze kosten. Hoewel medebestuurders in de branche rondliepen met soortgelijke ideeën, kreeg Versteeg na zijn oproep geen rugdekking.

Na de commotie besloot Versteeg zijn standpunt te matigen. De urgentie werd bovendien minder groot omdat de winst flink opliep. Capgemini stuurde in sommige gevallen aan op 30 procent korting, maar de top zwakte dat al snel af tot 20 procent. “En zelfs dat soort excessieve gevallen zul je heel weinig zien”, zegt Versteeg nu. “Het debat is uitgedoofd.”

Reageer op dit artikel