nieuws

Werknemer mag vakantiedagen niet verpatsen

Instroom

Werknemer mag vakantiedagen niet verpatsen

Het plan om het afkopen van bovenwettelijke vakantiedagen fiscaal aantrekkelijk te maken is afgeschoten door het kabinet. Volgens Asscher is het niet eerlijk ten opzichte van werknemers die niet over extra dagen beschikken.

Ook zijn de gevolgen voor de schatkist onduidelijk als vakantiedagen tegen een lager tarief kunnen worden afgekocht.

Asscher heeft dat donderdag laten weten op schriftelijke vragen van de Tweede Kamerleden Ed Groot en Mariëtte Hamer (beiden PvdA). Zij reageerden op een bericht dat Nederlandse ondernemingen in totaal voor zestien miljard euro aan niet-opgenomen vakantieverlof op de balans hebben staan. Wanneer dat geld vrijkomt, zou dat de economie kunnen stimuleren, opperen ze.

Asscher erkent dat, maar volgens hem is het niet zeker of bedrijven op dit moment er voor voelen om vakantiedagen in geld uit te keren. Bovendien zou het geld ook gebruikt kunnen worden om te sparen in plaats van het te besteden.

Reageer op dit artikel