nieuws

Meer bedrijven zoeken financieel personeel

Instroom

Meer bedrijven zoeken financieel personeel

85 procent wil in de eerste helft van het jaar extra of open vacatures vullen.

Dat is een stijging van 19 procent ten opzichte van 2013, zo blijkt uit de Personeelsbarometer 2014 van Robert Half. Volgens de arbeidsbemiddelaar zijn meer bedrijven op zoek naar financieel personeel omdat CFO’s (Chief Financial Officers) optimistisch zijn over de groei van de Nederlandse economie. Daarom zijn ze van plan om dit jaar het product- of dienstenaanbod uit te breiden (54 procent), nieuwe projecten te starten (44 procent) of nieuwe markten te betreden (42 procent).

Lees ook Financieel specialist heeft weer keuze op de arbeidsmarkt

Koelkast

Vooral middelgrote bedrijven (honderd tot driehonderd werknemers) zijn positief: negen van de tien geven aan in 2014 meer mensen aan te nemen. De financieel directeuren van kleinere bedrijven zijn echter nog voorzichtig, zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. “Het grootste deel gaat nieuwe vacatures invullen, maar een derde zet de wervingsplannen in de koelkast. Vrijgekomen posities worden niet ingevuld en er worden geen nieuwe posities gecreëerd. Of deze bevriezing nodig is om het hoofd boven water te houden of omdat deze bedrijven (wellicht onnodig) voorzichtig zijn, is lastig in te schatten.”

Als dit inderdaad slechts een voorzichtigheid is, raadt Renken bedrijven toch aan nieuwe krachten aan te trekken. “Fris toptalent kan namelijk de groei en concurrentiepositie van het bedrijf een boost geven en die investering is daarom het overwegen waard.”

 

Reageer op dit artikel