nieuws

‘Nieuwe wet leidt tot meer ontslagen’

Instroom

‘Nieuwe wet leidt tot meer ontslagen’

Personeelsleden komen sneller op straat te staan, doordat kleine ondernemers zich in het nauw gedreven voelen door de nieuwe ontslagregels.

De nieuwe ontslagregels die minister Lodewijk Asscher introduceert, zorgen er voor dat werknemers sneller op straat komen te staan. Dat vrezen ondernemers, deskundigen en Tweede Kamerleden. Het parlement behandelt woensdag de nieuwe Wet werk en zekerheid waarin staat dat werkgevers sneller een vast contract moeten geven.

Volgens voorzitter Hans Biesheuvel van ondernemersclub ONL is dit een slecht plan. “Veel kleine ondernemers zijn bezig met overleven”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Zij durven geen verplichtingen aan te gaan voor de lange termijn.” Biesheuvel vreest dan ook dat mensen juist sneller hun baan kwijtraken.

Ook D66, ChristenUnie en SGP maken zich zorgen over de wet. Door de wet wordt ook het ontslagrecht versoepeld en de WW versoberd. Het kabinet bespaart zo 1,1 miljard euro.

Lees ook: Een vast contract: doe het meteen

Tip: meer weten over het nieuwe ontslagrecht en ontslagsituaties? Schrijf u in voor de opleiding Ontslag: als het moet, doe het goed op 15 mei 2014.

Reageer op dit artikel