nieuws

Aantal bedrijfsfaillissementen neemt af

Instroom

Aantal bedrijfsfaillissementen neemt af

Het lijkt iets beter te gaan met de financiën van Nederlandse werkgevers: het aantal faillissementen daalt.

Het aantal bedrijfsfaillissementen is in januari en februari met ruim 18 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal ondernemers dat de deuren moest sluiten, zakte van 2.298 naar 1.879. Dat blijkt uit van de website Faillissementsdossier.nl.

Vooral in de bouw minder faillissementen

De bouwsector valt op, omdat het aantal faillissementen daar meer dan in andere sectoren gedaald is. In de eerste twee maanden van dit jaar vielen er 215 bouwbedrijven om, terwijl dat er in januari en februari van vorig jaar nog 324 waren.

De bouwsector is een belangrijke economische graadmeter. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek eerder dat de omzet in het laatste kwartaal van vorig jaar met bijna 1 procent was gestegen. Het was de eerste toename sinds het vierde kwartaal van 2011.

Lees ook: Stijging aantal faillissementen vlakt af

Reageer op dit artikel