nieuws

Ophef Limburgse politie om eindejaarsbonus

Instroom

Ophef Limburgse politie om eindejaarsbonus

Binnen het Limburgse politiekorps is ophef ontstaan over de eindejaarsuitkering. In het noorden ontvangen de agenten de uitkering wel, terwijl deze in het zuiden is afgeschaft.

Voor personeel in Zuid-Limburg is de eindejaarsuitkering geschiedenis, maar het voormalige korps Limburg Noord krijgt nog wel een aparte bonus. Zo schrijft dagblad De Limburger. De twee korpsen zijn met de herindeling van de politiekorpsen met ingang van 1 januari 2013 opgegaan in een korps.

Politievakbond ACP vindt het ontoelaatbaar dat mensen die werken binnen hetzelfde korps, andere arbeidsvoorwaarden hebben. Bovendien zou de eindejaarstoelage van de medewerkers in Zuid-Limburg onterecht zijn afgeschaft. De vakbond heeft namens honderden collega’s uit Zuid-Limburg bezwaar aangetekend.

Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp gaat het in totaal om 200.000 euro die de politie niet meer uitkeert. Voorheen kregen de 1700 mensen die bij het voormalige korps Limburg Zuid werkten, per persoon VVV-bonnen ter waarde van 120 euro. Bij het voormalige korps Limburg Zuid werkten zo’n 1700 personen. Zij lopen een geldbedrag van bijna 120 euro per persoon mis. (MediaWatch)

Lees ook: 3 tips voor een eindejaarsgesprek zonder geld

Reageer op dit artikel