nieuws

Salarisverhoging ABN Amro zorgt voor woede personeel

Instroom

Salarisverhoging ABN Amro zorgt voor woede personeel

De keuze van ABN Amro om de subtop een salarisverhoging te bieden, schiet intern in het verkeerde keelgat.

Volgens bronnen binnen de bank leidt het besluit van ceo Gerrit Zalm tot interne woede en verdeeldheid onder het personeel. Zo meldt Het Financieele Dagblad.

De salarisverhoging leidde eerder al tot maatschappelijke en politieke verontwaardiging. Ook bij lagere werknemers van de bank blijkt nu een gevoelige snaar te zijn geraakt. De werknemers die veel contact hebben met klanten, vrezen de dupe te worden van het besluit. Op een interne weblog van Zalm, waarin hij zijn besluit toelicht, werden tientallen negatieve reacties geplaatst.

Deze bekendmaking kwam vorige maand kort na het nieuws dat de vakbonden en de bank een akkoord bereikte over een nieuwe cao waarbij het salaris van het personeel de komende 2 jaar op de nullijn blijft.

Vorig maand werd bekend dat ABN Amro het vaste salaris van de honderd hoogste managers onder de raad van bestuur met 20 procent heeft verhoogd, ter compensatie voor het bonusplafond dat minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën volgend jaar in wil voeren. (MEDIAWATCH)

 

Reageer op dit artikel