nieuws

Webwinkelgroei zorgt voor banen

Instroom

Webwinkelgroei zorgt voor banen

Ondanks de crisis zorgt de explosieve groei van webwinkels al jaren voor stijgende werkgelegenheid in de detailhandel.

De sterke groei van webwinkels heeft sinds het begin van de crisis in 2007 gezorgd voor een stijgende werkgelegenheid in de detailhandel. In bijna alle provincies zorgden webwinkels voor extra banen. Dat blijkt uit onderzoek van het economische bureau van ING.
Landelijk steeg de werkgelegenheid in de detailhandel tussen 2007 en 2013 met bijna 5 procent. ,,Nederlandse consumenten kopen steeds meer online en dit werkt door in de werkgelegenheid”, stelt ING. De werkgelegenheid in de detailhandel is de laatste jaren ook toegenomen door de ruimere openingstijden van winkels.
Het aantal banen bij webwinkels groeide in de afgelopen 7 jaar van ruim 14.000 tot meer dan 35.500. De detailhandel is goed voor 1 op de 10 banen in Nederland, ofwel 776.000 banen in totaal. Daarmee is de winkeliersbranche in alle provincies een van de grootste werkgevers. (ANP)
Leestip: Wat kunnen werkgevers leren van webwinkels? Lees het artikel ‘de 5 best practises van Bol.com’
Reageer op dit artikel